Sunday, May 28, 2017

Miko Niinemäe – Martin Valter kogusid Sardiinia MM-ralli eel vajalikke kilomeetreid ning leidsid hea seadistuse

Niinemäe - Valter valmistusid NHR Sardiinia MM-etapiks

Eesti autoralli meistrivõistluste teine etapp Neste Harju Rally jätkus laupäeval kuue kiiruskatsega ning ees ootas 73,68 katsekilomeetrit. Miko Niinemäe – Martin Valter (Ford Fiesta R2T) startisid teisele võistluspäevale kaheveoliste kuni 1,6 liitrise mootoriga autode EMV6 klassi ja Estonian R2 Challenge arvestuse neljandalt kohalt. Klassi liidritest Ken Tornist – Kuldar Sikust (Ford Fiesta R2T) jäid mehed maha 15,4 sekundiga.
Päeva esimese ringi kolmelt katselt said Niinemäe – Valter kirja oma klassi ühe kolmanda ja kaks neljandat resultaati. Lõunasesse hoolduspausi saabusid MM Motorsport poolt ettevalmistatud Fiesta R2T-ga sõitnud mehed endiselt neljandana, kaotust Torn – Sikule 31,4 sekundit.
Peale hoolduspausi sõidetud kahel korduvakatsel jätkasid Niinemäe – Valter TOP4 tempos ning vähendasid klassi liidritega vahet 5,7 sekundi võrra.
Kahjuks aga tabas viimasel katsel Niinemäe – Valteri auto kivi, mis lõhkus kaks rehvi ning lisaks veel pidurivooliku, mille tagajärjel kadusid pidurid. Katse lõppu jõudsid mehed ligi kolme minutilise kaotusega ning sellele lisandus veel neli ja pool minutit ajatrahvi, mis kaasnes viimasesse ajakontroll punkti hilinemise tõttu. Ebaõnnestunud viimase katse tõttu lõpetati ralli EMV6 klassi seitsmendal kohal.

"Algusest peale võtsime seda rallit kui Sardiinia MM ralliks valmistumist, seega oli ka auto seadistatud vastavalt järgmisele Junior WRC etapile. Seetõttu oli ka ralli alguses meie jaoks teada, et võidu nimel on keeruline sõita, kuid poodiumikohta pidasime reaalseks. Enamvähem poodiumikonkurentsis olime veel viimase katse eel, kuid katsel olnud kivi lõhkus autol kaks rehvi ning pidurisüsteemi ühe vooliku, mistõttu lonkasime kuni finišini. Üritused pidureid parandada osutusid piiratud vahenditega keeruliseks ning lõpuks olime sunnitud piduriteta ralli finišini sõudma, mis omakorda päädis ajatrahviga. Viimase katse juhtumised teevad meil meele mõrudaks, aga usun, et Sardiiniaks saime palju vajalikke kilomeetreid ning seadistuse, millega on hea seal alustada," võttis Niinemäe Neste Harju Rally kokku.

Miko ja Martini hooaeg jätkub kahe nädala pärast Itaalias, Sardiinias, kus sõidetakse JWRC sarja hooaja teine MM-etapp.  


Foto: Ray Põder

No comments:

Post a Comment