Thursday, April 6, 2017

Tänak - Järveoja näitasid Korsika ralli testikatsel kuuendat aega. Niinemäe – Valterile JWRC arvestuses seitsmes resultaat

Ott Tänak ja Martin Järveoja näitavad koolikiusamisele valget kaarti!

Täna ennelõunal tehti algust Korsika ralliga. Hooaja neljanda MM-ralli testikatsena sõideti 5,40 km pikkune Sorbo Ocagnano, mille võidu võtsid kolme läbimise kokkuvõttes Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta RS WRC´17). 2016. aasta Korsika ralli võitjad edestasid 0,6 sekundiga Hayden Paddon´it – John Kennard´it (Hyundai i20 Coupe WRC) ning 0,9 sekundiga Mehhiko ralli võitjaid Kris Meeke – Paul Nagle´t  (Citroen C3 WRC). Ott Tänak – Martin Järveoja (Ford Fiesta RS WRC´17) said testikatselt kirja parimaks ajaks 3:52,0, mis mille nad sõitsid välja katse teisel läbimisel. Testikatse võitnud meeskonnakaaslastele kaotasid eestlased 1,3 sekundiga.
Nagu ka lisatud fotolt näha on ka Ott Tänak ja Martin Järveoja sarnaselt teiste Eesti sportlastega liitunud „Puhta spordi nädala“ raames toimuvate aktsioonidega ning tänane sõnum on suunatud koolikiusamisele, millele ka meie parimad rallimehed näitavad valget kaarti. Tee seda sinagi, koolikiusamine EI OLE OK!

Lähemalt valge kaardi päevast lugeda SIIT 

#äralasekiusata #WhiteCard #terveeestieest


Miko Niinemäe ja Martin Valter alustavad JWRC hooaega

JWRC klassi võistlejad alustavad oma hooaega just Korsika saarel ning kümne meeskonna hulgas on ka 2015. ja 2016. aasta Eesti juunioride meistrid Mikko Niinemäe ja Martin Valter (Ford Fiesta R2T).
Katsevõidu võtsid Nil Solans - Miquel Ibáñez Sotos, kes on JWRC sarja ühed kogenumad võistlejad ning kindlasti on Hispaaniast pärit sõitjad ka sellel nädalavahetusel asfaldil sõidetava etapi ühed peamised võitjasoosikud. Klassi teise aja sõitsid välja William Wagner - Kévin Parent, kes kaotasid katsevõitjatele 2 sekundiga. Katse kolmanda aja sai tänavuse JWRC sarja noorim piloot Nicolas Ciamin, kes koos kaardilugeja Thibault de la Haye´ga jäid Solans – Sotos´t maha 2,7 sekundiga.
Niinemäe – Valter sõitsid parima aja välja katse kolmandal läbimisel, kui said ajaks kirja 4:35,7.
Kokkuvõttes tähendas see eestlastele JWRC arvestuse seitsmendat aega ning kaotust JWRC parimatele 10,9 sekundit.


„Esimesel läbimisel oli me mõlema jaoks ikka väga võõras, aga järgmisel kahel oli juba mõnusam. Proovisime leida head rütmi, et saada veidi kindlustunnet. Kordagi pingutada ei proovinud seega usun, et kaotus kiireimale pole liialt suur.

Martin on oma esimese MM-stardi eel rahulik, kuid kindlasti väga põnevil. Shakedownil sai hästi hakkama, aga ülikeerulised olukorrad on alles ees.Tulemuste järgi vaadates teeb positiivse tunde see, et "kruusameeste" arvestuses olime esimesed,“ võttis Miko Niinemäe testikatse muljed kokku. 



Korsika ralli esimesele kiiruskatsele antakse Eesti aja järgi start reede hommikul 10:22.
Võistlejaid ootab ees neli kiiruskatset, kogupikkuses 120,64km. Reedese päeva märksõnaks saavad kindlasti olema rehvid, sest võistluspäeval puudub lõunane hoolduspaus.

Foto: Ott Tänak FB, @World

No comments:

Post a Comment