Saturday, April 8, 2017

Palju draamat pakkunud võistluspäeva järel juhivad Korsika rallit Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul

  Neuville - Gilsoul on Korsikal teel hooaja esimese võidu poole

Korsika ralli jätkus laupäeval nelja kiiruskatsega ning võistlejaid ootasid ees sajad kurvid ning 131,96 katsekilomeetrit. Võistluspäeva alustasid liidrina Kris Meeke – Paul Nagle (Citroen C3 WRC), kelle edu Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta RS WRC´17) ees oli 10,3 ja Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) ees 25,8 sekundit.
Avakatsena sõideti laupäeva pikima La Porta – Valle di Rostino (48,71km) esimene läbimine. Katsevõidu võttis Neuville, kellele see oli tänavusel Korsika rallil esimeseks katsevõiduks. Katse teise aja sõitsid välja avapäeval katkestanud Toyota sõitjad Juho Hänninen – Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC), kes kaotasid Hyundai sõitjatele 4,7 sekundiga.
Katse kolmas oli ralli liider Meeke, kes andis Neuville´le tagasi 8,8 sekundit.
Ott Tänak – Martin Järveoja (Ford Fiesta RS WRC´17) olid pärast sõiduveaga lõppenud reedet taas rajal tagasi, kuid eestlaste Fordi mootor ei töötanud korralikult ning avakatselt M-Sport sõitjatele 47,9 sekundilise kaotusega, katse kümnes aeg.
Laupäeva pikima katse esimene läbimine sai saatuslikuks võistluspaarile nr.9 Stéphane Lefebvre – Gabin Moreau (Citroen C3 WRC), kes seina sõitsid ning olid sunnitud absoluutarvestuse kaheksandalt kohalt katkestama.

Päeva teise katsena sõideti 17,27km pikkune Novella katse ning teise järjestikuse katsevõidu võttis Neuville, kes selle tulemusega üldarvestuses Ogierist mööda tõusis ning jäi nüüd liidrina jätkavast Meeke´st maha vaid 1,5 sekundiga. Katse teised olid Neuville – Gilsoul meeskonnakaaslased Dani Sordo – Marc Marti (Hyudai i20 Coupe WRC), kes jäid belglastest maha 2,2 sekundiga. Katse kolmas oli Hänninen, kes jäi Neuville´st maha 3,3 sekundiga.
Tänakul oli ka päeva teisel katsel probleeme auto mootoriga, kuid kuna katse iseloom oli veidi kiirem, kui avakatse, siis sobis see tõrkuva Fiesta WRC-ga sõitnud eestlase autole paremini ning katse lõpus näitas stopper Fordi sõitjale viiendat aega. Neuville´st jäi Tänak maha 6,6 sekundiga.
Ralli liidrid Kris Meeke – Paul Nagle said katselt kirja üheksanda resultaadi ning jäid katse võitnud Hyundai sõitjates maha koguni 15,5 sekundiga. Kahjuks jäi kuues kiiruskatse ralli liidritele viimaseks, sest ülesõidul olid mehed sunnitud C3 mootoririkke tõttu katkestama.
WRC sõitjatest jäid kuuendal katsel rajaäärde Elfyn Evans – Daniel Barritt (Ford Fiesta RS WRC´17), kes sõitsid teelt välja.

Peale hoolduspausi jätkus ralli kahe hommikuse katse korduvläbimistega. Päeva pikima katse korduse võitis Ogier, kes hommikustel katsetel polnud üldse oma võistlusautoga rahul. Katse teise aja sõitsid välja tänavused Rootsi MM-ralli võitjad Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), kellele see oli Korsika nädalavahetuse esimeseks TOP3 ajaks (+5,0). Katse kolmas oli Neuville, kes jäi küll Ogierist maha 6 sekundiga, kuid kes peale Meeke katkestamist ise nüüd ralli liidriks tõusnud oli. Neuville ja Ogieri vahe oli nüüd vaid 2,2 sekundit.
Tänak – Järveoja said peale hoolduspausi jätkata korras autoga ning said päeva kolmandalt katselt kirja seitsmenda aja. Katse võitnud meeskonnakaaslastele kaotasid eestlased 25,1 sekundiga.

Päeva viimase katsena sõideti ligi 20 km pikkuse Novella korduvläbimine. Päeva kolmanda katsevõidu võtsid Neuville – Gilsoul, kes edestasid 3,2 sekundiga Sordo – Marti´d ja 3,6 sekundiga Latvala – Anttila´t. Tänak – Järveojale päeva viimaselt katselt neljas aeg +4,1. Üldarvestuses jätkasid eestlased 16.kohal.

„Pärast eilset ei olnud meil täna enam vaja kõvasti pingutada ning me üritasime teha oma sõitu ja leida hea rütmi ning koguda kogemusi,“ võttis Tänak laupäevase võistluspäeva kokku.

Viimasele võistluspäevale lähevad liidrina vastu Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul. Teisena jätkavad Sebastien Ogier – Julien Ingrassia, kes päeva viimasel katsel andsid tänu hüdraulikaprobleemidele ära 36,7 sekundit ning see tähendab, et enne ralli viimast kahte katset on nende kaotus liidritele 38,9 sekundit. Kolmanda kohta hoiavad enne viimast võistluspäeva Dani Sordo – Marc Marti, kes jäävad meeskonnakaaslastest maha 57,7 sekundit.

Niinemäe – Valter võitlesid ka laupäeval tehnikaprobleemidega

Niinemäe - Valter said päeva teises pooles sõita töökorras Fiesta R2T-ga ning kohe kasvas ka tempo

JWRC klassis osalevad Miko Niinemäe – Martin Valter (Ford Fiesta R2T) olid peale reedest katkestamist taas rajal. Kahjuks aga algas meeste laupäevane võistluspäev täpselt sealt, kus eelmine oli lõppenud. Pärast katsele starti said Niinemäe – Valter probleemide vabalt sõita u.2-3 kilomeetrit ning siis olid turbo- ja elektriprobleemid jälle kohal. Hommikuse ringi katsed läbiti seega autoga, millel polnud turbot, mis tähenda praktiliselt sõitmist nö. tänavaautoga.
Kahe katsega kaotasid eestlased parimatele JWRC sõitjatele juurde üle kolme minuti.
Lõunase hoolduspausi jooksul vahetasid M-Sport mehaanikud taas palju sensoreid jpm. ning tundus, et seekord oli sellest kasu, sest teise ringi katsetel said Niinemäe – Valter sõita töökorras autoga, mis väljendus kohe ka katseaegades.
Laupäeva pikima katse korduvläbimiselt said eestlased kirja viienda ning päeva viimaselt katselt  neljanda aja.
JWRC arvestuses jätkavad Korsikal palju tehnilist ebaõnne kogenud eestlased  üheksandal kohal.

„Turbo alarmid hakkasid kohe kolmandal katse kilomeetril ja olid kuni serviseni. Servises leiti, et tegu on järjekordse elektriveaga. Detailil, mis eilse defekteerimise käigus tegelikult juba vahetati, said nüüd taas vahetatud,“ võttis Niinemäe laupäeva hommikused katsed kokku.
„Tänasel teisel ringil auto toimis ning saime endal ka mingi rütmi sisse. Hea on näha, et hakkame asfaldiga harjuma ja tempo muutub aina sarnasemaks asfaldil kogenumatega,“ jätkas eestlane.

60. Che Guevara Energy Drink Tour de Corse 2017 üldjärjestus peale SS8:

1.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 Coupe  02:44:10.2
2.Ogier / Ingrassia Ford Fiesta WRC '17 +0:38.9
3.Sordo / Martí Hyundai i20 Coupe WRC +0:57.7
4.Latvala / Anttila Toyota Yaris WRC +1:09.4
5.Breen / Martin Citroën C3 WRC +01:12.2
6.Paddon / Kennard Hyundai i20 Coupe WRC +1:43.8
7.Mikkelsen / Jæger Škoda Fabia R5 +6:21.7
8.Suninen / Markkula Ford Fiesta R5 +7:29.6
9.Sarrazin / Renucci Škoda Fabia R5 +7:46.8
10.Rossel / Fulcrand Citroën DS3 R5 +9:56,5

16.Tänak / Järveoja Ford Fiesta WRC '17 +15:12.6
52.Niinemäe / Valter Ford Fiesta R2T +54:05.3 (JWRC 9.koht)

60. Che Guevara Energy Drink Tour de Corse 2017 laupäevase võistluspeäva detailsed tulemused leiab SIIT

Pühapäeval sõidetakse Korsika ralli kaks viimast katset kogupikkuses 64,2 km. ETV rallistuudio, kus saatejuht Karl-Mihkel Elleril külas Eesti rallilegend Margus Murakas, algab ETV2 kanalil kell 12.30
Delfi Rallistuudio, kus Marek Lindmaal on külas Urmo Aava ja Karl Kruuda, algab Delfi TV-s kell 14:15.

Korsika ralli pühapäevased kiiruskatsed:

SS9 Antisanti – Poggio di Nazza 53.78 km 09:58
SS10 Porto Vecchio – Palombaggia [Power Stage] 10.42 km 13:08


Foto: Hyundai Motorsport, @World

No comments:

Post a Comment