Thursday, February 9, 2017

Ott Tänak – Martin Järveoja said Rootsi ralli testikatsel kirja kaheksanda aja



Neljapäeva hommikul Eesti aja järgi kell 9:00 algas tänavuse Rootsi MM-ralli testikatse.
7,23 km pikkuse shakedown katse võitsid Mads Østberg - Ola Fløene (Ford Fiesta RS WRC´17).
OneBet Jipo Car World Rally Team sõitjatest jäid kõigest 0,1 sekundi kaugusele Craig Bree - Scott Martin (Citroen C3 WRC), kellele see on sel hooajal esimene start uue generatsiooni WRC autol.
Katse kolmandad olid Hyundai sõitjad Hayden Paddon – John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC).
M-Sport meeskonna eestlased Ott Tänak – Martin Järveoja (Ford Fiesta RS WRC´17) said kirja katse kaheksanda aja ning kaotasid endistele M-Sport sõitjatele 4,5 sekundiga.
Kolmel korral Rootsi ralli võitnud Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta RS WRC´17) võtsid väga rahulikult ning säästsid ralliks rehve. Üldarvestuses said prantslased kirja alles 16. katseaja.
Suuri järeldusi siiski testikatse tulemuste järel teha ei saa, sest katse olud olid sellised, et enamus sõitjaid otsustas ralliks rehve säästa ning maksimumi mitte välja panna, sellest ka nii erinevad katseajad.
Hooaja teine MM-ralli saab stardi neljapäeva õhtul, kui sõidetakse 1,90 km pikkune Kalrstadi publikukatse.
Ralli saab tõelise alguse reede varahommikul, kui võistlejaid on päeva jooksul ees ootamas seitse kiiruskatset, kogupikkuses 145,65 km.
Sarnaselt eelmise aastaga olen ka ise taaskord Rootsis kohal ning seega jõuavad päevakokkuvõtted lugejateni otse rajaäärest.

Rootsi ralli shakedown katse tulemused

Edu Otile ja Martinile ning las parim võistluspaar võidab!


Fotod: M-Sport


1 comment: