Friday, December 30, 2016

2016 aastal valmis üle 20 erineva Eesti sõitjate 1/43 mudeli

Aasta lõpus tehakse ikka kokkuvõtteid ning nii otsustasin ka mina kokkuvõtte teha teemal, et kui palju Eesti sõitjate erinevaid mudeleid sel aastal valmis.
Kokku jõudis minu mudeli kogusse sel aastal 17 1/43 mõõdus mudelit, mille tagumisel küljeklaasil ilutsesid Eesti lipud. Enamus neist mudelitest leidis ka tee sõitjate endi ning teiste mudelikogujate kollektsioonidesse.
17 mudelist vaid kaks valmisid tehase toodanguna. Ülejäänud 14 mudelit valmisid käsitööna Hispaanias ning üks Ukrainas.

Minu kogusse sel aastal lisandunud Eesti sõitjate 1/43 mudelid

Kõige rohkem ehk kuus mudeleid tehti tänavu Ott Tänaku autodest, alustades Wales Rally 2011 mudelist, kus Ott sõitis koos Kuldar Sikuga ning lõpetades Wales ralli 2016 auto mini koopiaga, mille Ott ja Raigo Mõlder lõpetasid suurepärasel teisel kohal. Kaks mudelit valmis Markko Märtini – Michael Parki ja Sander Pärna – James Morgani autodest. Kaks mudelit valmis veel ka Egon Kauri Mitsubishi Lancer Evo IX autodest, millest ühega võitis ta koos Annika Arnekiga Saaremaa ralli 2015 ning teisega koos Silver Simmiga Tartu Rally 2016.  Ühe mudeli üle said 2016 aastal rõõmustada Raul Jeets – Andrus Toom, Karl Kruuda – Martin Järveoja , Miko Niinemäe – Martin Valter,  Mait Maarend – Mihkel Kapp ja Heiki Ohu – Toomas Diener.
Tean, et veel valmisid Eestis ühe tubli mudelikoguja poolt ise tehtud Markko Märtini viis erinevat mudelit, seega teeb see uute Eesti sõitjate mudelite kogu arvuks 2016 aastal 22, mis on minu meelest Eesti autoralli ajaloo talletamise vaatest igati  vinge tulemus.
Kuna uuel aastal on ralliradadele tulemas uued WRC masinad ning suure tõenäosusega jõuavad esimesed tehase mudelid neist müügile aasta teises pooles, siis on 2017 aasta esimeses pooles aega tegeleda nö. kaua oodanud vanemate projektidega nii, et kindlasti on põnevaid mudeli uudiseid tulemas ka uuel aastal.

2016 aastal valminud Eesti sõitjate 1/43mudelid:

Mait Maarend – Mihkel Kapp Mini Cooper WRC Rally Sweden 2016 (käsitöö) 

No comments:

Post a Comment