Saturday, November 26, 2016

Eesti rallifännid tunnustasid Ott Tänakut ja Raigo Mõlderit positiivse ja meeldejääva hooaja eest

Nädala alguses said Austraalias, Sydney's toimunud autoralli MM-sarja pidulikul lõpetamisel Ott Tänak ja Raigo Mõlder vääriliselt tunnustatud. Esmalt sai Ott pärjatud Michelin Magic Moment of the Year kategoorias, mille võidu tõi ilmselt pikaks ajaks meelde jääv reaktsioon Poola MM-rallil, kui nende autol purunes eelviimasel katsel rehv ja nad pidid Raigoga liidrikoha ja võidu loovutama.
WRC gala olulisemaks hetkeks oli aasta sõitja välja kuulutamine, mis selgus WRC sarja kodulehel toimunud hääletuse alusel ja siin oli võitjaks samuti Ott Tänak, kes tänavu tuli kahel korral MM-sarjas teisele kohale - Poolas ja Walesis. Kuigi mõlema kategooria osas sai au ja kuulsuse Tänak, kuulub mõlema auhinna suur osa ka kaardilugeja Raigo Mõlderile.
Mõlemad mehed ei jäänud neile vääriliselt tunnustamata ka reede õhtul Saku Suurhallis toimunud Eesti Autospordi Tähed 2016 galal, kus kahjuks uue hooaja töökohustuste tõttu ei saanud osaleda Ott Tänak, kuid karikaid ja ühte üllatust oli vastu võtmas tema kaardilugeja Raigo Mõlder.
Eestlasteid tunnustati kahes kategoorias. Esmalt anti neile üle Karl Siitani nimeline rändauhind “Parim rahvusvaheline tulemus rallil”, mille Ott ja Raigo saavutasid Poola ja Wales'i MM-ralli, kus mõlemal teisena lõpetasid.  Loomulikult kuulus saarlastele ka Aasta Rallipaari auhind, mille järel sain lavale astuda mina…

Usun, et oli Eestis pole rallifänni, kes ei teaks, mis 3.juuli hommikul Poolas juhtus ning, millise resultaadiga meie meestele see ralli lõppes. See emotsionaalne ja ühteaegu nii kurb, kui ka rõõmus hetk pani aga minu mõtted kohe liikuma suunas, et hooaja lõpetamisel tahan ma nendele meestele selle vinge nädalavahetuse eest anda ka fännide poolt midagi üle. Võtsin juba sel samal hommikupoolikul ühendust oma Hispaania sõbraga, kes on mind paaril viimasel aastal aidanud Eesti sõitjate erinevate mudelite ideid realiseerida ning küsisin ka temalt otse, et kas tal oleks huvi lisaks mudeli tegemisse sellesse projekti ka omapoolne panus anda, et Otile ja Raigole hooaja lõpus ilus kingitus teha. Ta oli nõus. Edasi võtsin juba ühendust sõprade ja tuttavatega, kes on ka eelnevalt olnud huvitatud erinevatest mudelitest ning tutvustasin ideed, et mis oleks kui igaüks lisaks oma tellitud mudeli summale veel veidike, et saaksime kokku ühe ilusa kingituse. Rohkem ei olnud seda ideed vaja pikemalt tutvustada, sest kaasa tulid kõik. Lisaks palusin neil kõigil kuni hooaja lõpetamiseni hoida see projekt saladuses, et üllatust mitte ära rikkuda. Kuu alguses võtsin ühendust hea sõbra ja EAL peasekretäri Margus Kiivriga ning rääkisin talle, mis plaan on ning, et kas saaks sellise üllatuse kuidagi gala programmi mahutada. Loomulikult oli Margus nõus.

Fännide kingitus, mille reedel Raigole üle andsin

Seega andsin ma mudelid reedel koos tänukirjadega Saku Suurhalli laval olles üle kohe peale aasta parima rallipaari selgumist ning see emotsioon ja sõnum millega Raigo selle fännide poolse kingituse vastu võttis oli vinge. Ta sõnad fännide tänukirju ja mudeleid vastu võttes olid: „vot seda ma küll ei osanud oodata, väga vinge. Suured tänud.“  Loodan, et samasugune reaktsioon ootab ees ka Otti, kes peaks lähiajal Raigolt ka oma osa fännide kingitusest kätte saama. Igatahes olen väga õnnelik, et mu ideega olid kohe kõik kaasa tulemas ning ma sain selle fännide poolse tunnustuse üle anda nii suurejoonelisel galal, kus kohal kogu Eesti autospordi paremik. Eks see mulle ootamatult ette pandud mikrofon võttis käe ja hääle värisema nii suure auditooriumi ees, kuid ütlen ka täna uuesti seda, mis ka reedel seal laval olles. Ott ja Raigo me elasime teile kaasa sel hooajal ja elame ka tuleval ning see, väike samm, mis veel sel aastal puudu jäi, küll see järgmine aasta ära tuleb.

Siinkohal tahan veelkord kõiki projektis osalejaid südamest tänada nii oma panuse, kui ka selle eest, et seda üheskoos suutsime kuni reedeni saladuses hoida.

Otile ja Raigole aga edu uueks hooajaks ning loodetavasti saame tuleval hooajal algatada projekti Oti ja Raigo esimene MM-ralli võidu mudel.


Foto: Erakogu

No comments:

Post a Comment