Sunday, August 21, 2016

Saksamaa MM-ralli võitsid karjääri 35. MM-ralli võitu tähistanud Sébastien Ogier – Julien Ingrassia

Pühapäeval jätkunud Saksamaa MM-ralli viimasel võistluspäeval oli sõitjatel algselt plaanis läbida neli ligi 15km pikkust kiiruskatset, kuid pealtvaatajate ohutuse tõttu ralli eelviimane katse tühistati.
Viimast võistluspäeva alustasid liidrina VW sõitjad Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (VW Polo R WRC), kes suutsid laupäeval oma paremuse maksma panna just ralli pikima katse Panzerplatte Lang mõlemal läbimisel. Prantslaste edu oli enne viimast nelja katset meeskonnakaaslaste Andreas Mikkelsen - Anders Jæger (VW Polo R WRC) ees 33,4 sekundit. Norralastest vaid 3,6 sekundi kaugusel olid Hyundai meeskonna sõitjad Dani Sordo – Marc Marti, kellest omakorda vaid 0,4 sekundi kaugusel olid hispaanlaste meeskonnakaaslased Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul.

Ogier - Ingrassia pühendasid Saksamaa ralli võidu lahkuvale meeskonna bossile Jost Capitole

Pühapäeva avakatsena sõidetud Dhrontal katse võitis Sordo, kes edestas Neuville 2,7 ja Mikkelseni 6,1 sekundiga. Üldarvestuses tähendas see seda, et Sordo möödus Mikkelsenist ning VW sõitjast omakorda vaid 0,6 sekundiga jäi maha Neuville.
Järgnevana sõidetud Sauertal kiiruskatse esimese läbimise võitis Neuville, kes edestas Sordot vaid 0,4, kuid Mikkelseni 2 sekundiga, mis tähendas, et VW sõitja oli kahe katsega lasknud endast mööda mõlemad Hyundai sõitjad ning jätkas nüüd neljandal kohal.
Päeva kolmanda katsena oli plaanis sõita Dhrontali teine läbimine, kuid kuna katseääres olnud publik ei allunud rajatöötajate korraldustele ning seisid neile mitte ettenähtud kohtades, siis otsustasid korraldajad selle turvalisuse kaalutlustel ära jätta.
Ralli viimase katsena sõideti Sauertali teine läbimine, mis oli ka ühtlasi Saksamaa MM-ralli punktikatseks. Katsevõidu ja kolm lisapunkti teenisid Hyundai sõitjad Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul. Katse teise aja ja kaks lisapunkti said VW sõitjad Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (VW Polo R WRC) ning katse kolmanda aja said tänavused Saksamaa MM-ralli võitjad Sébastien Ogier – Julien Ingrassia.
Ogier – Ingrassiale oli see hooaja kolmandaks võiduks, kuid meeste viimane võit pärines veebruari kuust, mis tähendas, et prantslased lõpetasid enda jaoks kuus pikka kuud kestnud võitude põua.
Karjääri 35. MM-ralli esikoha võtnud Ogier pühendas oma võidu VW meeskonnabossile Jost Capitole, kellele see oli meeskonna juures viimaseks ralliks. Meeskonna kolmel järjestikusel aastal nii meeskondliku, kui ka sõitjate tiitlini viinud Capitot ootavad uued väljakutsed F1 McLaren´i meeskonnas.

„On tore taas võita, ma igatsesin seda tunnet juba ammu. Läksime eile rehvidega riskile ja see tasus end ära ning see tulemus on suurepärane ka meistrivõistluseid silmas pidades. Oli tõeliselt huvitav heitlus Andease, Thierry ja Daniga ning ma pidin väga palju pingutama, et nad seljataga hoida. See võit on Jostile, ma ütlesin talle enne rallit, et ma üritan selle ralli võita tema nimel,“ võttis teise järjestikuse Saksamaa ralli võitnud Ogier võiduka nädalavahetuse kokku.

Kui Ogier – Ingrassia edu oli ralli lõpuks teise koha ees 20,3 sekundit, siis teisena lõpetanud Dani Sordo – Marc Marti edu meeskonnakaaslaste Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul ees oli kõigest 0,1 sekundit. Võistluspäeva teiselt kohalt alustanud Andreas Mikkelsen - Anders Jæger jäid lõpuks poodiumikohast 6,8 sekundi kaugusele.

Tänak – Mõlderile hoolimata katkestamisest väärtuslike ja positiivsete kogemustega weekend

Laupäeval võistluse generaatori probleemi tõttu katkestanud Ott Tänak – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC) olid pühapäeval taas rajal ning avakatsel näitasid eestlased viiendat aega, kaotades katse võitnud Sordole 14,5 sekundiga. Võistluspäeva teiselt katselt said eestlased kirja seitsmenda resultaadi. Katse võitnud Hyundai sõitjatele kaotasid DMACK meeskonna sõitjad 7 sekundiga.
Tänavuse Saksamaa MM-ralli viimasel katsel näitasid eestlased taas seitsmendat aega, kaotades katse võitnud Neuvillele 7,7 sekundiga.
Kokkuvõttes kuulus eestlastele absoluutarvestuse 23.koht.

Tänak - Mõlder näitasid Saksamaa asfaldil, et uued DMACK rehvid on Michelinile sammuke lähemale jõudnud

„Hoolimata katkestamisele oli see meie uutele DMACK rehvidele positiivne nädalavahetus. Nautisime asfaldil sõitu ning õppisime sellele pinnasel tundma nii autot, kui rehve. Oleme rahul enda näidatud katseaegade ja tempoga. Oleme positiivselt üllatunud, et suutsime olla võrreldes teistega nii konkurentsis ning see on tulevikuks väga hea uudis,“ võttis Tänak hooaja esimese asfaldiralli kokku.

Saksamaa MM-ralli lõppjärjestus:

1.S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:00:26.7
2.D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.3
3.T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.4
4.A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +27.2
5.H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:34.8
6.M. Østberg / O. Fløene (Ford Fiesta RS WRC) +4:31.2
7.E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +8:36.8
8.P. Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5) +8:52.5
9.. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:44.2
10.A. Kremer / P. Winklhofer (Škoda Fabia R5) +10:10.6

23.O.Tänak / R.Mõlder (Ford Fiesta RS WRC) +23:13,4

2016. MM punktijärjestus peale Saksamaa MM-rallit (sõitjad):

S. Ogier 169  points / A. Mikkelsen 110  / H. Paddon 94  / T. Neuville 94 / J. M. Latvala 89 / D. Sordo 86 / M. Østberg 78 / O. Tänak 52  / K. Meeke 51 / C. Breen 25 / E. Camilli  23 / H. Solberg 14 / S. Lefebvre 12 / E. Lappi 12 / M. Prokop 12 / T. Suninen 8 / M. Ligato 6 / E. Evans 6 / P. Tidemand 6 / L. Bertelli 4 / K. Abbring 4 / J. Kopecky 3 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 2 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1

2016. MM punktijärjestus peale Saksamaa MM-rallit (meeskonnad):

Volkswagen Motorsport 256  points / Hyundai Motorsport 201 / M-Sport World Rally Team 122  / Volkswagen Motorsport II 121 / Hyundai Motorsport N 96 / DMACK World Rally Team 64 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 4


Järgmine MM-ralli sõidetakse 30.septembrist, kuni 2.oktoobrini Prantsusmaa asfaldil.


Fotod: VW Motorsport, DMACK

No comments:

Post a Comment