Saturday, July 2, 2016

Fantastilist sõitu tegevad Ott Tänak ja Raigo Mõlder juhivad Poola MM-rallit

Neljapäeva õhtul alanud Pool MM-ralli avapäeval sõideti Mikołajki Arena kiiruskatse, mille järel asusid liidrikohale Hyundai sõitjad Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC´16).
Ott Tänak – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC) näitasid 2,5 km pikkusel, sõitjate keeles Miki Hiire katsel, kolmandat aega, kaotades katse võitnud Hyundai sõitjatele 0,3 sekundiga.
Reede varahommikul jätkunud Poola MM-ralli võistluspäeval sõideti üheksa kiiret ja põnevat kiiruskatset. Just kiirus ja põnevus said reedese võistluspäeva märksõnadeks.
Reedese võistluspäeva avakatsena sõideti 6,52km pikkune Chmielewo kiiruskatse, mille võit läks tänavustele Argentina ralli võitjatele Hayden Paddon – John Kennard (Hyundai i20 WRC´16).
Tänak – Mõlder olid kohe hommikul löögihoos ning päeva avakatselt eestlastele 0,6 sekundilise kaotusega katse teine aeg. Absoluutarvestuses tähendas see seda, et Tänak – Mõlder tõusid uuteks ralli liidriteks, kelle edu Paddon – Kennard ees oli 0,2 ja VW sõitjate Andreas Mikkelsen - Anders Jæger (VW Polo R WRC) ees 0,3 sekundit. Olgu juba etteruttavalt öeldud, et just selle sama kolmiku vahel käis ka terve edasise päeva sekund sekundis heitlus.
Järgnevana sõidetud 17,30km pikkuse Wieliczki kiiruskatse võit läks Mikkelsenile, kes selle tulemusega ka uueks ralli liidriks tõusis.
Katse teise aja sõitsid välja Poola ralli kahekordsed võitjad Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (VW Polo R WRC), kes kaotasid meeskonnakaaslastele 3,8 sekundiga. Katse kolmandat aega näitas Tänak, kes üldarvestuses kukkus teiseks, kaotust Mikkelsenile 3,6 sekundit.
Järgnevana sõidetud päeva pikima kiiruskatse Świętajno (21,14km) võitsid Tänak – Mõlder, kes edestasid Mikkelsen - Jæger it 1,3 ja Paddon - Kennardit 1,7 sekundiga.
Absoluutarvestuses mahtus esikolmik vaid 4,4 sekundi sisse.
Enne hoolduspausi sõidetud 13,50km pikkuse Stare Juchy kiiruskatse võitis Paddon, kes selle tulemusega möödus katsel kuuendat aega näidanud Tänakust. Hoolduspausile tuldi järjestuses Mikkelsen, Paddon +2,6 ja Tänak +6,0.
„Olen väga õnnelik meie hommikuste tulemuste üle hoolimata sellest, et teise poole katsed olid kuivad ning meil oli kohati pidamisega probleeme. Peame peale lõunasteks katseteks tegema väga targa rehvivaliku, kuid usun, et tuleme toime,“ võttis Tänak päeva esimese poole kokku.

Tänak - Mõlder jätkasid Poolas sealt, kus eelmine aasta pooleli jäi

Peale hoolduspausi jätkus võistlus samade katsete korduvläbimisega, millest kohe esimese Tänak – Mõlder võitsid. Üldarvestuses vähendasid eestlased vahet norralastega 2,5 sekundi võrra ning kokkuvõttes kaotas Tänak nüüd Mikkelsenile 3,5 ning Paddonile 1,6 sekundiga.
Kui Wieliczki kiiruskatse esimese läbimise võitis Mikkelsen, siis teise läbimise parim oli Tänak, kes vähendas vahet Mikkelseniga 3,2 sekundi võrra ning tõusis selle tulemusega absoluutarvestuse teiseks. Veel liidrina jätkanud Mikkelseni edu oli nüüd Tänaku ees vaid 0,3 sekundit ning kolmandaks kukkunud Paddon kaotas liidrile 4,2 sekundiga.
Świętajno kiiruskatse teise läbimise võitis sarnaselt esimese läbimisega Tänak, kellele see oli kolmandaks järjestikuseks katsevõiduks. DMACK meeskonna piloot edestas katsel teise aja saanud Mikkelseni 3,5 sekundiga, mis tähendas seda, et üldarvestuses tõusis taas liidriks Tänak, kelle edu VW sõitja ees oli nüüd 3,2 sekundit. Päeva eelviimase katse võitis kolmandat kohta hoidnud Hayden Paddon, kes edestas 0,7 sekundiga Mikkelseni ning 1,9 sekundiga katsel neljanda aja saanud Tänakut.
Kokkuvõttes mahtus esikolmik vaid 7,5 sekundi sisse, kusjuures Tänaku ja teisena jätkava Mikkelseni vahe oli vaid 2 sekundit.
Päeva viimase katsena sõideti Mikołajki Arena publikukatse, mille võit läks jagamisele Ogieri ja Tänaku vahel, kellele see oli päeva viiendaks katsevõiduks.
Ööpusile said seega liidritena suurepärast sõitu teinud Ott Tänak ja Raigo Mõlder, kelle edu VW duo Andreas Mikkelsen - Anders Jæger ees on 4,2 ja Hyundai võistluspaari Hayden Paddon – John Kennard ees 10,2 sekundit.
Pärast reedeseid katseid jäid esimesena TOP3´st välja Sébastien Ogier – Julien Ingrassia, kes teed puhastades kogusid endale 16,3 kaotussekundit.
Tänak olid reedese võistluspäeva lõpuks ka ülekaalukalt parimaid Fordi sõitjaid, sest M-Sport sõitjad Eric Camilli ja Mads  Østberg kaotasid päeva lõpuks eestlasele vastavalt 58,6 sekundit 1:06,7.
Kui Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile pole MM-ralli juhtimine täiesti uus kogemus, siis DMACK meeskonna jaoks on tegemist ajaloolise hetkega, sest nende meeskonna sõitjad pole kunagi enne MM-rallit juhtinud.
„Me tõesti nautisime tänast päeva ning tõeline fun on olnud taas kiirete sõitjatega liidrikoha pärast heidelda. Täna toimis kõik hästi ning me oleme mõlemad väga õnnelikud, et me suutsime stabiilselt näidata parimaid katseaegu ning lõpetada päeva liidrina. Tahaksin tänada ka kõiki Eesti rallifänne nende toetuse eest, kes meile Eesti lippe lehvitades rajaääres kaasa elavad,“ võttis Poola MM-ralli liider reedese võistluspäeva kokku.

VIDEO:


Karl Kruuda ja Martin Järveoja WRC2 klassi poodiumist vaid 7,3 sekundi kaugusel

Lisaks Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile näitavad DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 masinal suurepärast tempot ka WRC2 klassis sõitvad Karl Kruuda – Martin Järveoja.
Eestlased alustasid rallit oma klassi katsevõiduga, sest Mikołajki Arena katse parimad olid just Kruuda – Järveoja. Reede ennelõunal sõidetud neljast katsest oli eestlastel ette näidata kolm viiendat ning üks kolmas katseaeg. Peale hoolduspausi sõidetud korduvkatsetel näitasid Kruuda – Järveoja kolmel katsel viiendat ja ühel neljandat aega. Päeva lõpetanud Mikołajki Arena publikukatse eestlased taaskord võitsid. Sarnaselt Tänak – Mõlderile jagasid ka Kruuda – Järveoja oma klassis viimase katse esikohta. Eestlastega identse aja sõitsid välja soomlased Esapekka Lappi – Janne Ferm (Škoda Fabia R5).

Kruuda - Järveoja heitlevad Poolas WRC2 klassi poodiumikoha eest

"WRC2 klassi liidrikohale käib kõva heitlus ning mul on hea meel, et me oleme selles ühed osalised. Poodiumini on veidi enam kui 7 sekundit ning see annab meile kõvasti motivatsiooni, et laupäeval kõvasti pingutada,"võttis Kruuda reedese võistluspäeva kokku.
Absoluutarvestuses juhivad Poola MM-rallit WRC2 arvestuses Teemu Suninen – Mikko Markkula (Škoda Fabia R5), kelle edu Lappi – Ferm ees on 4,6 sekundit. Karl Kruuda – Martin Järveoja lõpetasid Poola ralli reedese võistluspäeva neljandal kohal ja kaotavad liidritele 29,2 sekundiga. Viimast poodiumikohta hoiavad WRC2 klassi hooaja punktiliidrid Elfyn Evans – Craig Parry (Ford Fiesta R5), kes edestavad eestlaseid vaid 7,3 sekundiga.
Sander Pärn – James Morgan (Ford Fiesta R5) lõpetasid reedese võistluspäeva WRC2 arvestuse 14.kohal. Hommikusel ringil amordi lõhkunud Pärn – Morganil kogunes võistluspäeva lõpuks kaotust klassi liidritele +3.23,5.

VIDEO:

WRC2 klassi reedese võistluspäeva ülevaade

Poola MM-ralli jätkub laupäeva hommikul Eesti aja järgi 10:55. Kokku ootab võistlejaid seitse kiiruskatset kogupikkusega 124,58km.

73. PZM Rajd Polski - Rally Poland 2016 järjestus peale SS10:

1.Tänak / Mõlder Ford Fiesta RS WRC 59:37.0
2.Mikkelsen / Jaeger Volkswagen Polo R WRC +0:02.0
3.Paddon / Kennard Hyundai i20 WRC '16 +0:07.5
4.Ogier / Ingrassia Volkswagen Polo R WRC +0:16.3
5.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC '16 +0:19.2
6.Latvala / Anttila Volkswagen Polo R WRC +0:34.6
7.Lefebvre / Moreau Citroën DS3 WRC +0:36.7
8.Breen / Martin Citroën DS3 WRC +0:37.1
9.Camilli / Veillas Ford Fiesta RS WRC +0:56.0
10. Østberg / Fløene Ford Fiesta RS WRC +1:04.6

17.Kruuda / Järveoja Ford Fiesta R5 +02:26,6
28.Pärn / Morgan Ford Fiesta R5 +5.20,9



Foto: DMACK

No comments:

Post a Comment