Sunday, June 12, 2016

Sardiinia ralli võitis Thierry Neuville. Ott Tänakule  viies ja Karl Kruudale WRC2 arvestuse kolmas koht

Pühapäeval sõideti Sardiinia MM-rallil kaks lühikest korduvkatset, mille kogupikkus oli 40,26 km.
14,06 km pikkuse Cala Flumini esimese läbimise võitsid ralli liidrid Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC). Katse teise aja said Hyundai sõitjate lähimad jälitajad Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (VW Polo R WRC), kes andsid liidritele üldarvestuses ära veel 3,1 sekundit.
Katse kolmanda aja sõitsid välja TOP10 järgi startinud Eric Camilli – Benjamin Veillas (Ford Fiesta RS WRC), kes juba laupäeval näitasid, et kui Fiesta WRC korralikult töötab, siis suudavad nad stardikoha eelise ilusaks katsetulemuseks vormistada.
Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi (Ford Fiesta RS WRC) hommik algas seitsmenda katseajaga (+11,2). Kui laupäeva õhtul lootis Tänak, et pühapäevased katsed on rohkem liivased ja peaksid DMACK rehvidele sobima, siis pühapäeva hommikul tõdes eestlane, et olukord on endiselt kehva ja sinna pole midagi parata.

Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul olid Sardiinia rallil pidurdamatus hoos

Kui laupäeval sai WRC karjääri esimese katsevõidu Hyundai sõitja Kevin Abbring, siis pühapäevase Sassari – Argentiera kiiruskatse esimese läbimisega jõudis sama tulemuseni Camilli.
Katse võitnud prantslane edestas ralli liidrit Neuville 0,2 ja Latvalat 0,4 sekundiga.
Tänak sai päeva teiselt katselt kirja üheksanda katseaja (+10,2).
Järgnevana sõidetud Cala Flumini korduvkatse võit läks sarnaselt esimesele läbimisele Neuvillele, kes suurendas enne viimast 6,07 km pikkust punktikatset katselt kolmanda aja saanud Latvala ees edu 25,7 sekundi peale. Katse teise aja said eile katkestanud Andreas Mikkelsen - Anders Jæger (VW Polo R WRC).
Tänakule ralli eelviimaselt katselt kaheksas aeg (+15,4).
Ralli liidrid Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul viimasel katsel enam oma turvalist edu ei loovutanud ning seega kuulus Sardiinia ralli võit Hyundail sõitvatele belglastele.
Neuville pühendas oma karjääri teise võidu kunagisele mentorile ja varalahkunud Philippe Bugalskile, kes belglast just tema karjääri alguses palju aitas ning kellele oleks täna sünnipäev olnud.
„Meil oli ideaalne nädalavahetus. Head asjad jõuavad nendeni, kes selle ära on teeninud. Loodetavasti jätkame nüüd hooaega samas tempos, sest saime siit kõva enesekindluse süsti,“ võttis belglane võiduka nädalavahetuse kokku.
Kusjuures Hyundai jaoks on see tänavusel hooajal juba teine võit nende uuele i20 WRC masinale ning teine Hyundai Motorsport N meeskonnale, mis siis Hyundai teine, mitte põhimeeskond.
Tänavune hooaeg sai seega põneva jätku, sest nüüd on tänavu kuuest sõidetud rallist võit ette näidata koguni viiel sõitjal. Tootjatest on kolm võitu ette näidata VW, kaks Hyundail ja üks Citroenil.
Punktikatse võitis Ogier ja seda hoolimata sellest, et lasi ühe kurvi pikaks ning pidi tagurdama. Üldarvestuses kuulus prantslasele Sardiinia ralli kolmas koht.
Katse teise aja sai Kevin Abbring ning kolmanda Latvala, kes ralli kokkuvõttes kaotas Neuvillele 24,8 sekundiga.
Esimesena punktikatse punktita jäi Ott Tänak, kes kaotas selle vaid 0,1 sekundiga.
Kokkuvõttes kuulus Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile Sardiinia ralli viies koht.

Ott Tänak - Raigo Mõlder said kõigest hoolimata väga korraliku viienda koha

„See oli minu karjääri kõige keerulisem ralli ja olen õnnelik, et see nüüd läbi on. Peame nüüd meeskonnaga maha istuma ja arutama, et mis me enne Poola rallit veel teha saaks,“ võttis terve nädalavahetuse rehvidega hädas olnud eestlane võistluse kokku.

Kui laupäevane võistluspäev lõi WRC2 arveatuse sassi ning päeva lõpuks polnud kohtunike poolt tehtud ajaparandused veel valmis saanud, siis hommikuks oli pilt jälle selge.
DMACK meeskonna värvides sõitvad Karl Kruuda – Martin Järveoja (Ford Fiesta R5) alustasid päeva WRC2 arvestuse kolmandalt kohalt.  Avakatselt saadi kirja oma klassi viies ning teiselt neljas resultaat ning kokkuvõttes jätkati kolmandana.
Mõlemalt korduvkatselt eestlastele seitsmes aeg. Absoluutarvestuses kuulus DMACK meeskonnas ühise debüüdi teinud Karl Kruudale ja Martin Järveojale kümnes ning WRC2 arvestuses suurepärane kolmas koht.

Karl Kruuda - Martin Järveoja naasid rallirajale suurepärases vormis

„Suurepärane tulemus sest enne rallit lootsin, et viies koht oleks hea tulemus. Suur tänu DMACKile kes mulle selle võimaluse andsid. Usun, et suutsin tõestada, et mul on endiselt kiirus olemas ning loodan, et Poolas ja Soomes suudan vee tempot lisada,“ võttis MM-radadele naasnud Karl Kruuda eduka comebacki kokku.

MM-hooaeg jätkub juuli alguses, kui 1.-3.juulini sõidetakse Pool MM-ralli.



Fotod: Hyundai Motorpsort, DMACK

No comments:

Post a Comment