Friday, May 6, 2016

Rallikrossi MM-i paremik jätkab hooaega Hockenheim Ringil

Aprilli keskel alanud rallikrossi MM-hooaega saab jätku eeloleval nädalavahetusel, kui hetke ühe atraktiivseima FIA võistlussarja osalejad asuvad Saksamaal stardijoonele legendaarsel Hockenheim Ringil.
Hooaja teisele FIA rallikrossi MM-etapile on registreerunud kokku 21 World RX Supercar klassi ning kümme RX Lite Cup võistlejat. Võistlus toimub samal nädalavahetusel Saksa turismiautode sarja DTM avaetapiga ning tähendab seda, et Hockenheim Ringile kohaletulnud autospordifännid saavad kaasa elada korraga nii ringraja, kui ka rallikrossi põnevatele sõitudele.

Tiitlikaitsja alustas võidukalt

Kahekordne rallikrossi maailmameister Petter Solberg (Citröen DS3) tõestas aprilli keskel Portugalis sõidetud hooaja avaetapil, et tema ise ja ta võistlusmasin on endiselt suurepärases löögihoos ning võttis Montalegres hoolimata tehnilistele probleemidele kindla finaali võidu.

Portugalis sõidetud hooaja avaetapi finaalsõidu võitis valitsev maailmameister Petter Solberg

„Olen tõeliselt õnnelik ja pühendan selle võidu oma meeskonnale, kes on sellesse autosse panustanud lugematuid tunde. Meil oli küll poolfinaalis ja finaalis probleeme masina stardisüsteemiga, kuid õnneks oskan ma startida ka nö. vanakooli meetodil ja see töötas suurepäraselt,“ sõnas norralane hooaja avaetapi järgselt.
Möödunud aastal sõideti rallikrossi MM-sarjas 13 etappi ning võidurõõmu said maitsta koguni kaheksa erinevat pilooti.
Sel aastal on juba niigi tihedasse konkurentsi lisandunud veel paar väga kiiret meest ning seda tõestasid mehed ka juba hooaja avaetapil.
Rallikrossi MM-sarjaga liitunud üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb (Peugeot 208), kes sõitmas Team Peugeot-Hansen meeskonnas, tõestas juba avaetapil, et temaga peavad sel aastal arvestama kõik konkurendid. Prantslane, kes kvalifikatsioonide järgselt hoidis seitsmendat kohta, lõpetas oma poolfinaalsõidu VW sõitja Johan Kristofferssoni järel teisena ning jõudis seega kohe oma debüütvõistlusel kuue parema hulka ehk finaali. Selles, et mehel kiirust on, ei kahelnud keegi ja kui sarja debütant nüüd veel rallikrossiks vajalikku julgust ja ülbust ka veel grammike juurde ammutab, saab sellest konkurentide jaoks väga ohtlik kombinatsioon.
Kindlasti üritavad Saksamaal oma hooaja avavõistluse ebaõnnestumisi parandada Timmy Hansen (Peugeot 208), Liam Doran (Mini Cooper), Ken Block (Ford Focus) ja meie lõunanaabrid Reinis Nitiss (Seat Ibiza) ja Jānis Baumanis (Ford Fiesta).
Lisaks hooaja avavõistlusel osalenud 19 põhimeeskonna sõitjale on Saksamaal rajale tulemas ka World RX Team Austria kolmas sõitja Max Pucher (Ford Fiesta) ja DA Racing piloot
Jean-Baptiste Dubourg (Citröen DS3).

Ekströmi kiire nädalavahetus

Nädalavahetuse kõige tihedama graafikuga piloot saab olema rootslane Mattias Esktröm, kes osaleb  nii rallikrossi MM, kui ka DTM sarjas.

Mattias Ekströmi on ees ootamas väga tiheda graafikuga nädalavahetus

EKS RX meeskonna juht ja esisõitja vahetab eeloleval nädalavahetusel pidevalt võistlusmasinaid.
Kui DTM sarjas sõidab kahekordne ringraja sarja meister V8 mootoriga varustatud 460 hobujõulise Audi RS5 DTM võistlusmasinaga, siis rallikrossi sõitudeks vahetab ta selle kaheliitrise turbomootoriga varustatud 600 hobujõulise Audi S1 masina vastu.
Möödunud aastal Hockenheimis esmakordselt samas võistlusformaadis sõitis Ekström kaasa vaid DTM sõidud ning rallikrossi sarjas asendas teda kaasmaalane Edward Sandström. 
Kuidas rootslane sel aastal sellest põnevast ja kindlasti palju adrenaliini pakkuvast väljakutsest välja tuleb, selgub pühapäeva õhtuks.

FIA Rallikrossi MM-i punktijärjestuse leiab SIIT
Hockenheim RX ja RX Lite Cup osalejate nimekirja leiab SIIT

Hockenheim Ringi World RX ja DTM ühise võistlusnädalavahetuse  ajakava (Eesti aja järgi)

Reede 06.05

14.55: World RX & RX Lites Qualifying
16.15: World RX Qualifying
18.00: DTM Free practice 1

Laupäev 07.05

12.20: DTM Free practice 2
14.50: DTM Qualifying for race 1
17.00: DTM Race 1
18.15: World RX Warm-up
18.25: World RX Qualifying
18.55: RX Lites Semi-final
19.20: RX Lites Final

Pühapäev 08.05

11.00: DTM Free practice 3
12.00: World RX Warm-up
12.10: World RX Semi-finals
12.40: World RX Final
13.30: DTM Qualifying for race 2
15.30: DTM Race 2

Fotod: fiaworldrallycross.com

No comments:

Post a Comment