Friday, April 8, 2016

Raul Jeetsile ja Andrus Toomile Circuit of Ireland kvalifikatsioonikatse 12. koht

Neljapäeva pärastlõunal sõideti autoralli Euroopa meistrivõistluste teise etapi Circuit of Ireland kvalifikatsioonikatse. 4,22km pikkuse Tardree katse parimat aega näitas võistluspaar nr.2  Elfyn Evans - Craig Parry (Ford Fiesta R5), kes edestasid valitsevaid ERC meistreid  Kajetan Kajetanowicz -  Jaroslaw Baran´i (Ford Fiesta R5) 4,5 ja Fordile kvalifikatsiooni katse kolmikvõidu kindlustanud Alastair Fisher – Gordan Noble´t (Ford Fiesta R5) 5,1 sekundiga. Parim mitte Fordil sõitnud võistluspaar oli neljandana lõpetanud Craig Breen – Scott Martin (Citroën DS3 R5). Möödunud aastase ralli võitja Breen kaotas Evansile 6,2 sekundiga.

Evans - Parry kvalifikatsioonikatse On-board
QS tipphetked

Eestlased Raul Jeets – Andrus Toom (Škoda Fabia R5) lõpetasid märgades ja libedates tingimustes sõidetud kvalifikatsioonikatse 12.kohaga. Kaotust katse võitnud briti duole kogunes 15,8 sekundit.

  Jeets - Toom osalevad sel aastal ERC sarjas Škoda Baltic Motorsport meeskonna Skoda Fabia R5

Raulil ja Andrusel on eelmisest aastast sellelt rallilt kogemus olemas ja see kulub keerulisel rallil kindlasti ära.
„4,2 kilomeetrine katse, kus oli nii vabatreening kui kvalifikatsioon, oli hea näide, mis meid siin ees ootamas on. Hommikul sadas vihma, lõikamistest kanti rajale palju pori ja autod ei näinud katse lõppedes sugugi välja nagu asfaldirallil. Kvalifikatsioonikatsel vihma küll ei sadanud, kuid rada oli märg ja eksida oli lihtne, mida kahjuks mõned konkurendid ka tõestasid. Meie jaoks oli see kindla peale sõit ja riske ei võtnud. Kvalifikatsioonikatse kohaga saame rahul olla. Katsed on siin teema omaette, reedel sõidetakse osaliselt rannikul, kus vaated on võimsad aga neid nautima ei saa jääda, kuna katsed on keerulised, väga erinevate lõikude ja trampliinidega. Kogu atmosfäär on siin suurepärane, igal sammul on aru saada, et tegu on selle piirkonna jaoks väga olulise sündmusega,“ rääkis Raul Jeets peale stardikohtade valikut.

Lisburnis õhtul toimunud avapäeva stardikohtade valimisel otsustas kvalifikatsioonikatse võitnud Evans minna reedesele võistluspäevale vastu esimesena. Raul Jeets valis reedeseks võistluspäevaks 12.stardipositsiooni.
Kvalifikatsiooni katse ebaõnnestus kehvadest tingimustest tingitud väljasõitude tõttu Robert Consanil, David Bogiel ja Dávid Botkal, kes stardivad hooaja teise ERC ralli avapäevale võistlejate rivi teises pooles.

Robert Consani võistlusmasin peale väljasõitu

Autoralli Euroopa meistrivõistluste avaetapi võitnud Aleksei Lukjanuk – Aleksei Arnautov  tegid esmaspäevasel testikatsel suure avarii, mille tõttu sai tugevalt kannatad venelaste võistlusmasin ning tänu sellele peavad ERC sarja liidrid Põhja-Iirimaal toimuva ralli vahele jätma.

Võistluspaar nr.2 Evans – Parry stardib Circuit of Ireland esimesele kiiruskatsele Eesti aja järgi reedel kell 11.51.
Kahe võistluspäeva jooksul ootab võistlejaid 14 kiiruskatset kogupikkusega 209,56 kilomeetrit.





Circuit of Ireland katseajad ja muu info on saadaval FIA ERC ametlikul leheküljel  või EWRC lehel 

Fotod: Andrus Toom ja FIA ERC

No comments:

Post a Comment